mrt
29
2015

CD: Rienne Va Plus – The Best Of

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Begin jaren negentig verscheen in de luwte van de popmuziek twee albums van Rienne Va Plus. Dit trio bestond uit oud-Doe Maar-leden Ernst Jansz en Jan Hendriks, en Hendriks’ geliefde Rieany Janssen. De muziek was geënt op jazz-muziek uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Desondanks was er geen grote interesse in deze muziek en brachten de dame en heren de cd uit in eigen beheer.
Nu, anderhalf decennium later, is er alsnog een Best Of-cd van Rienne Va Plus. 23 van de oorspronkelijke 34 nummers zijn door Jansz geremasterd en op een verzamelaar gezet. In het bijgaande boekje schrijft Jansz: “Nu hoor ik de muziek opnieuw en ik moet zeggen: ik word er vrolijk van.”
Dat is niet geheel ten onrechte, want vrolijke muziek is het zeker. Verwacht geen reggae- of ska-deuntjes, evenmin krontjong-muziek. Rienne Va Plus is aangename muziek voor ’s avonds.
De term “Rien ne va plus”, waar de bandnaam zonder meer naar verwijst, komt uit het roulette-spel en betekent dat er niet meer ingezet mag worden. Na twee albums kwam er inderdaad niets meer van dit trio – gelukkig maakten in ieder geval Jansz en Hendriks na 1992 mooie muziek.
En dat is best tof.

N.a.v.: Rienne Va Plus – The Best Of, 3A Records, 2014

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.