dec
09
2018

Charles Michel

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Belgische premier Charles Michel heeft een nieuwe regeringsploeg. De ministers van de Vlaams-nationalistische partij N-VA zijn uit de federale regering gestapt, omdat de eerste minister naar Marrakesh is gevlogen. De lege plekken zijn opgevuld door staatssecretarissen van de overgebleven regeringspartijen. De regering Michel-II is dus een Michel-light.
In Nederland is dat toch net even anders. In de recente geschiedenis overkwam het premier Jan Peter Balkenende. Nadat de bewindslieden van D66 hun ontslag hadden aangeboden in het kabinet-Balkenende-II, werd na een week formeren het derde kabinet-Balkenende gepresenteerd. Dit interim- en minderheidskabinet maakte een begroting en schreef nieuwe verkiezingen uit.
Die nieuwe verkiezingen waren de opmaat voor het kabinet-Balkenende-IV. Dit kabinet bestond uit ministers en staatssecretarissen van CDA, PvdA en ChristenUnie. Toen de PvdA-lieden hun ontslag aanboden, werden zij per direct ontslagen. Het kabinet werd demissionair, de lege ministeries werden bemand door de overgebleven bewindspersonen en het kabinet maakte geen doorstart.
Maar Nederland is geen België.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.