apr
13
2018

Chris Stoffer

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

Sinds deze week is Chris Stoffer Tweede Kamerlid voor de SGP. Hij is de opvolger van Elbert Dijkgraaf, die het parlement verliet om zijn huwelijk te redden. Een prijzenswaardig besluit, waar Dijkgraaf ook de nodige waardering voor heeft gekregen. Een spiegel voor de andere Kamerleden: hoe ga je om met het thuisfront?
De SGP is een domineespartij. En een club van juristen en ingenieurs. B├Ęta-wetenschappers en het geweten van de nationale politiek. Toch heeft juist deze streng-gereformeerde partij veel te maken heeft met het katholicisme. Ondanks het anti-paapse geluid van de club.
Chris Stoffer, het klinkt als Saint Christopher uit Waltzing Mathilda van Tom Waits. Zijn Nederlandse naam is Christoffel, de patroonheilige van de reizigers, alle verkeersdeelnemers, timmerlieden, schilders, pelgrims, fruithandelaren, boekbinders, schatgravers, hakebusschutters, hoedenmakers, tuinmannen en kinderen.
De SGP-fractie in de Tweede Kamer wordt naast voorzitter Kees van der Staaij ook bemand door Roelof Bisschop, lid van de Hersteld Hervormde Kerk. De gereformeerde mannen hebben dan weinig met de katholieke kerk, maar hun namen verloochenen hun voorvaderen niet.
Chris Stoffer, ingenieur na een studie civiele techniek aan de Universiteit van Twente, is naast Kamerlid ook gemeenteraadslid in Nunspeet. Harde werker volgens calvinistisch principe. Hopelijk geniet hij ook, volgens de opdracht van Prediker.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.