nov
28
2018

Coldplay

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De vier bandleden van Coldplay hebben dinsdagmiddag aangekondigd nieuwe muziek onder een andere naam uit te brengen. Het project Los Unidades bestaat uit vier nieuwe nummers.
Leuk, natuurlijk. Het gebeurt vaker dat een band onder een andere naam iets anders doet. Zo heeft de Canadese zanger Fred Eaglesmith een begeleidingsband, dat onder twee namen werkzaam is. Eaglesmiths band heet The Flying Squirrels of The Flathead Noodlers. Beide bands hebben dezelfde leden, maar spelen verschillende stijlen. The Flathead Noodlers spelen bluegrass, terwijl The Flying Squirrels meer folk en rock spelen.
Om dan nog maar te zwijgen over uitstapjes als The Cross (bandje van Queen-drummer Roger Taylor), de Foo Fighters (de nieuwe band van Nirvana-drummer Dave Grohl) of Woven Hand (een project van David Eugene Edwards van 16 Horsepower). Aan dit rijtje zijn natuurlijk tal van andere voorbeelden toe te voegen.
Maar het punt is helder. Soms is een band te beperkend voor de bandleden en kan een andere naam de creativiteit verder helpen.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.