dec
03
2013

Concert: CCC Inc. in Burgerweeshuis

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

DEVENTER De band CCC Inc. neemt in 2014 een sabbatical. Maar voor het zover is, geeft de band een aantal optredens, zoals vorige week in het Burgerweeshuis in Deventer. De vier originele bandleden, aangevuld met twee ‘nieuwelingen’, zorgden voor een folk- en americana-avond, zoals dat van de band verwacht mocht worden.
De eerste helft van de avond was vooral muziek en weinig praatjes. Die praatjes kwamen wel, maar pas na de pauze. Niet een verkeerde keuze om weinig te spreken, omdat de muziek al genoeg voor zichzelf spreekt.
Wat moet er gezegd worden van zo’n avond? Dat de muziek al die jaren goed is gebleven? Dat de band nog steeds als een band fungeert? Dat zanger en mondharmonicaspeler Huib Schreurs tijdens I Just Seen A Face van The Beatles danste alsof het de laatste keer was?
Dat was allemaal waar. Maar het belangrijkste is misschien wel dat een CCC-loos kalenderjaar een lang jaar wordt. Geen muzikanten meer die voor het geld niet meer hoeven spelen, en dus vrij zijn in hun uitvoeringen.
Maar misschien is het ook goed dat de band even rust neemt en op adem komt. Het muzikantenleven maakt sommige bandleden oververmoeid.

Gezien:
Wie: CCC Inc.
Wat: concert
Waar: Burgerweeshuis, Deventer
Wanneer: 29 november 2013
Waarom: “afscheid”
Hoe: ruim twee uur optreden

Tags // , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.