feb
14
2015

Concert: Henny Vrienten – En Toch…

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

HennyVrientenFW

ZWOLLE Eindelijk stond Henny Vrienten solo op het podium. Weliswaar stond de bassist sinds zijn laatste soloplaat Mijn Hart Slaapt Nooit (1991) regelmatig op het podium, maar dat was altijd in groepsverband: vaak met Doe Maar (2000, 2008 en 2011/’13), maar ook met zijn vrienden Frank Boeijen en Henk Hofstede (2008).
Vrienten solo dus. Afgelopen vrijdag stond hij in popzaal Hedon, Zwolle. Solo, maar niet alleen: zijn begeleidingsband bestond uit de band My Baby (drummer Joost ‘Sjeik’ van Dijck, zangeres Catootje van Dijck en gitarist Daniel ‘Johnston’ De Vries), aangevuld met bassist Hein Offermans en meestergitarist Jan Hendriks.
Integraal werd En Toch… uitgevoerd, op uitstekende wijze. In de afronding van het tweede nummer van de avond, ‘Beste Vriend’, complimenteerde Vrienten zijn band: “Mooi!” Zo waren meer liedjes die het publiek tot zwijgen bracht of de prettige onderlinge sfeer binnen de band aan het licht bracht. Neem bijvoorbeeld het indrukwekkende Het Uur Tussen Hond En Wolf, geschreven voor Vrientens vriend Willem, die geveld werd door kanker.
Of wat te denken van Lieske (over moeder Vrienten), Café De Oude Maas (waar alle dronkaards kwamen) en Laatste Kans? Het zijn maar wat hoogtepunten van een avond, die nergens verveelde.
De avond verveelde ook niet bij de toegift, bestaande uit een nieuw geschreven liedje, het liedje Hoe Lang? (van Mijn Hart Slaapt Nooit) en de Doe Maar-klassieker Is Dit Alles. Laten we hopen dat de afsluiter gaat over een oude liefde, en niet over Vrientens herwonnen solo-carrière.

N.a.v.:
Gezien: Henny Vrienten – En Toch…
Met wie: Hein Offermans (basgitaar), Jan Hendriks (gitaar) en My Baby – drummer Joost ‘Sjeik’ van Dijck, zangeres Catootje van Dijck en gitarist Daniel ‘Johnston’ De Vries
Waar: Hedon, Zwolle
Wanneer: vrijdag 13 februari 2015
Hoe duur: 19 euro

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.