okt
08
2013

Conference call

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteravond had ik een vergadering van een E&R-project in de Achterhoek. Een belangrijke vergadering, want de centrale vraag die we moesten beantwoorden, was of het project wel of niet van de grond zou komen. En wat onze rol als ‘project-leden’ zou zijn. Het is niet aan mij om via deze weg de uitkomst van de vergadering wereldkundig te maken.
De vergadering werd gehouden via een conference call. Alle leden bellen in via een telefoonnummer, en geven met een code aan bij welke vergadering zij aanwezig zijn. Vooral een heel praktisch gebeuren. Je hoeft niet te reizen, maar je spreekt wel alle betrokken op hetzelfde moment.
Ik dacht terug aan mijn stage bij De Stentor in Harderwijk, inmiddels ruim vier jaar geleden. Tijdens een van de laatste weken dat ik daar was, gebeurde het wel dat ik de enige was die fysiek op de redactie aanwezig was. Collega’s waren op pad of alvast naar huis, de chef en zijn adjunct waren afwezig, en de eindredacteur van de avonddienst was onderweg.
Tijdens één van die dagen was ik alleen aanwezig, toen het tijdstip naderde van het chef-overleg. Elke dag rond half vijf overlegden de chefs van de verschillende regioredacties over de inhoud van de krant van morgen. Welk onderwerp was gedurende de dag zo belangrijk geworden, dat deze naar het algemene katern moest verschuiven?
Ik zat een beetje in dubio. Ook deze middag was de redactie van Veluws Dagblad afwezig, en de eindredacteur was nog onderweg – die zou rond vijf uur komen. Tjah, maar dat overleg moest wel plaatsvinden. Na een telefonisch overleg met de dienstdoende eindredacteur, mocht ik namens de Veluwse redactie het overleg voeren.
Ik voelde me even belangrijk, toen ik mij voegde tussen de –voornamelijk- heren van de andere redacties. Eventjes was ik chef ‘Harderwijk’. Het evenement maakte meer indruk op me dan de inhoud van het gesprek.
Zo gebeurde nog wat tijdens de stage.
Het gesprek van gisteravond was overigens van totaal andere orde. En van een meer gewichtig onderwerp. Het kan verkeren.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.