aug
25
2017

Dan Huilt Mijn Hart

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Ernst Jansz komt met een nieuw boek, cd en gelijknamige theatertournee: De Neerkant. Het is het vervolg op Molenbeekstraat, en vertelt de opkomst van de bands CCC Inc. en Doe Maar. Ter voorbereiding op deze release eind oktober, plaatste dagblad Het Parool alvast het nummer Dan Huilt Mijn Hart op de website.
Het is een protestlied dat in de samenwerking met zijn 22-jarige dochter Luna werd gemaakt. Zij verzorgde de muziek van dit lied en zingt ook mee. Eerder deed ze dat ook al, toen Ernst twaalf Dylan-teksten vertaalde. Luna zong al de tweede stem in Iedere Korrel Zand (Every Grain Of Sand). Ook zingt zij Knockin’ On Heaven’s Door, dat zij vertolkte met haar broer Joch tijdens de laatste avond van de eerste Dylan-tournee 2010/’11. Deze live-versie staat ook op Dromen Van Johanna – Live.
En nu zingen vader en dochter dus het nieuwe nummer Dan Huilt Mijn Hart.
Ik heb altijd iets met Ernst Jansz gehad, meer dan met Henny Vrienten. Rationeel gezien is dat geheel onjuist, maar niet alles is rationeel verklaarbaar. Doe Maar was mijn eerste eigen muzikale ontdekking, waarbij mijn voorkeur vrijwel gelijk naar Jansz uitging. Terwijl mijn eerste Doe Maar-lied dat ik bewust hoorde, Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar) was. Geschreven en gezongen door Vrienten.
Maar waarom dan toch die zwak voor Jansz? Misschien vanwege zijn charmante ogen. Vanwege de herdruk van zijn roman De Overkant, de bijbehorende cd en de release van de CCC-plaat JAN (productie door Jansz).
Terwijl Vrienten ook van die sprekende ogen heeft, waar vuur uit springt. Terwijl hij van die cynische teksten als Pa en Is Dit Alles? heeft. Vrienten is een bassist, een instrument waar ik een voorliefde voor heb. Vrienten is een poëzie-liefhebber en stelde onder meer een bloemlezing samen van de Leeuwarder dichter en scheepsarts J. Slauerhoff.
En toch ben ik ‘fan’ van Jansz. Ik heb vandaag Dan Huilt Mijn Hart geluisterd. En ik verheug me op half oktober, als De Neerkant dan eindelijk is verschenen.

81c6aa86cff91b71dc5b0586d6233710

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.