nov
11
2022

De elfde van de elfde

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het is vandaag elf november. De elfde van de elfde. Voor mensen van beneden de grote rivieren de start van het carnavalseizoen. Voor mij is deze datum vooral verbonden aan de Canadese zanger Fred Eaglesmith.
Want 11 november 2011, vandaag elf jaar geleden, was ik bij een optreden van hem. Ook een vrijdag. In de Amstelkerk in Amsterdam. Het concert was samen met Chris, die in de hoofdstad woonde. Als avondeten haalden we een kebab-pizza bij de lokale Turk. Terwijl we op onze bestelling stonden te wachten, werd de zaak opgefleurd door twee kinderen van waarschijnlijk Marokkaanse komaf. Met overtuiging zongen zij het liedje “Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten.” Prompt haalde de pizzabakker een bak snoep van achter de balie om de kinderen ermee te trakteren.
Sint Maarten in een stad met tientallen nationaliteiten. In een Turkse eettent met Marokkaanse kinderen, waar het snoepfeest volledig wordt gevierd. Niemand van de betrokken deelnemers (de Turkse uitbater en de Marokkaanse kinderen) keek om zich heen ter goedkeuring, terwijl ze het katholieke gedenkfeest daadwerkelijk uitvoerden.
Oh ja, en het concert? Dat was een mooi optreden.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.