nov
20
2017

De Limburger

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Wat moet een Fries over de regionale krant van Limburg? Natuurlijk, de fysieke betrokkenheid is aan de lage kant. Maar toch las ik een mooi bericht, waar ik een beetje blij van werd. De krant kreeg de European Newspaper Award in de categorie regionale dagbladen, zo meldde bijvoorbeeld de NOS.

Volgens de jury komt De Limburger met een uitermate moderne en visueel vormgegeven voorpagina en vermijdt de redactie een eentonig uiterlijk door een gevarieerde vormgeving. Het is de regionale krant uiteraard van harte gegund!

Zo’n Europese krantenprijs is altijd interessant om te krijgen. Minstens net zo interessant is dat de Amsterdamse stadskrant Het Parool vorig jaar de award in de categorie regionaal in de wacht sleepte. En in 2013, nu dus vier jaar geleden, was de Leeuwarder Courant het mooiste regionale dagblad van Europa.

We doen er toe, als Nederlandse regionale kranten. Papieren uitgaven van de kranten hebben dus “iets” boven de digitale versie. Dat heeft voor een groot gedeelte met vormgeving te maken. Als je een product op papier drukt, moet je ook goed nadenken over de vormgeving. Gedrukt is anders dan online – waar je digitaal nog altijd details kunt aanpassen, is de fysieke variant ‘voor de eeuwigheid’.

Ik wordt blij van zo’n nieuwsbericht over De Limburger. Wij, Nederlandse journalisten, leveren mooie kranten af.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.