jul
01
2018

De mooiste kinderliedjes van Henny Vrienten

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Henny Vrienten is bij het grote publiek vooral bekend als bassist en zanger van popgroep Doe Maar, een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Dat hij ook heel veel kinderliedjes gecomponeerd heeft voor Sesamstraat en Het Klokhuis is minder bekend. Terwijl zijn beste liedjes hier misschien juist wel tussen zitten. Met deze liedjes heeft Henny Vrienten nog nooit opgetreden, maar op zondag 8 juli speelt hij voor één keer zijn mooiste kinderliedjes uit Sesamstraat in Paradiso. Hij geeft die dag twee concerten, samen met Frank Groothof, Lot Lohr, Bert Plagman, Renée Menschaar, Catherine van Woerden (de stemmen van Tommie, Pino en Ieniemienie), en zijn band: Martijn Bosman, Hein Offermans, Jean Louis van Dam en Gert Wantenaar.

Als componist, gitarist, bassist en zanger is Henny Vrienten een veelzijdig artiest. Naast Doe Maar heeft hij musicals en filmmuziek gecomponeerd en theatervoorstellingen en soloplaten gemaakt. Vijf jaar lang heeft hij nauw samengewerkt met Harry Bannink en schreven ze samen liedjes voor Het Klokhuis en Sesamstraat. Na het overlijden van Bannink in 1999 nam Vrienten diens taak over als componist voor beide jeugdprogramma’s. Op dit moment toert Henny Vrienten met Boudewijn de Groot en George Kooymans als de Vreemde Kostgangers langs de Nederlandse theaters.

De voorstelling is het leukste voor kinderen van circa 4-7 jaar en iedereen die fan is van Sesamstraat liedjes.

Henny Vrienten – zang/gitaar
Frank Groothof – zang
Lot Lohr – zang
Bert Plagman, Renée Menschaar, Catherine van Woerden (de stemmen van Tommie, Pino en Ieniemienie) – zang
Hein Offermans – bas
Martijn Bosman – drums
Jean Louis van Dam – toetsen
Gert Wantenaar – accordeon

Met liedteksten van: Karel Eykman, Eric Hercules, Marjet Huiberts, Willem Knigge, Mies Koppen, Ted van Lieshout, Judith Nieken, Theo Olthuis, Erik van Os, Floortje Schoevaart en Chris Winsemius.

Het concert van 13.00 uur is uitverkocht.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.