mrt
21
2018

De taal vieren

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

In 2018 vieren we de taal! Het is de titel van een mailing, die ik kreeg van de organisatie van Culturele Hoofdstad. Het heeft onder meer te maken met de opening de Talentuin, volgende week vrijdag. En natuurlijk Obe – het Bezoekerscentrum Lân fan taal, vernoemd naar de Friese dichter Obe Piters Postma.
Taal. Niets mooiers dan taal. Spelen met woorden. Een tekst letterlijk op papier krijgen. Schaven en schuren met woorden. Een tekst nog eens lezen en dan zien dat een woord vervangen moet worden door een synoniem. Omdat het oorspronkelijke begrip net niet helemaal de lading dekt.
Nee, ik wil mezelf niet vergelijken of op hetzelfde niveau zetten als bijvoorbeeld Rikkert Zuiderveld. Maar toen ik hem twee jaar geleden interviewde, begreep ik heel goed wat hij me vertelde. Over het nadenken over spitsvondige spreuken, oneliners die je aan denken moeten zetten.
Enfin. We vieren de taal.
Proost. Ik drink er nog eentje op.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.