nov
06
2018

De Wilp

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De protestantse kerk in De Wilp verandert de komende tijd van Godshuis in dorpshuis. De stichting die dorpshuis Op de Welle in De Wilp beheert, zag haar kans schoon toen het kerkgebouw achter het dorpshuis te koop kwam. De kerk wordt de komende tijd bij het dorpshuis getrokken. Zo blijft dit gebouw in het bezit van de gemeenschap: eerst van een groep gelovigen, nu van de mensen in het dorp.
Zo’n verkoop doet in dit geval ook pijn aan de kant van de verkopers. Anne Kiesbrink zorgde er als koster 54 jaar lang voor dat de kerk in goede staat bleef. “Het doet ontzettend zeer,” zegt hij. “Ze nemen mijn kind af. Je houdt van zo’n kerk, bent er altijd mee bezig. Maar ik ben blij dat het bij het dorpshuis komt en dat niet een verlaten iets wordt,” zegt hij berustend.
Desalniettemin is het jammer dat het kerkgebouw de functie van Godshuis verliest. Teruglopend kerkbezoek zal ongetwijfeld ten grondslag liggen aan de verkoop. Daar vind ik wel wat van.
Kerken met een nieuwe bestemming zijn er genoeg. In Leeuwarden is de Koepelkerk veranderd in Koepeltheater, waarbij het interieur intact is gebleven. Ergens doet me dat nog wel goed. Ook een interieur kan nog een boodschap uitdragen.
Of dat in De Wilp ook gaat gebeuren, daarover wordt niets verteld.

Tags // , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.