aug
20
2016

Deacy Amp

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteren vierde bassist John Deacon zijn 65e verjaardag. De benjamin van de Britse rockband Queen behoort inmiddels tot de gepensioneerden. Naast het noemen van Deacons bescheiden karakter, maar zeer belangrijke invloed in de band (met hits als ‘I want to break free’, ‘You’re my best friend’ en natuurlijk ‘Another one bites the dust’), moet ook de Deacy Amp worden genoemd.
Deze naam slaat op de basversterker, die de natuurkundige ooit zelf in elkaar heeft geknutseld. In een blog voor Classic Rock Mag schreef ik: “Net als May had Deacon ook zijn eigen materiaal in elkaar gezet. Waar May met zijn vader zijn gitaar zelf bouwde, had Deacon zijn eigen basversterker (Deacy Amp) in elkaar gezet.”
Ten onrechte, zo meldde CRM-volger Arnoud Faber in een reactie op het verhaal. Hij laat weten: “Er is waarschijnlijk nooit bas over gespeeld. May gebruikte hem voor zijn orkestrale studiodubs. John maakte hem van een oude radio die hij uit een vuilcontainer viste.”
Waarvan akte. Hiermee is weer een mythe ontrafeld en is de waarheid weer recht gedaan. Wat overigens niets afdoet aan John Deacon – of Deacon John, een bescheiden man.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.