aug
21
2019

Deaky

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Afgelopen week vierde John Deacon zijn 68e verjaardag. Dat doet hij in stilte, geen poeha. De voormalige bassist van Queen leidt sinds 1997 een teruggetrokken bestaan. In dat jaar verscheen de laatste singel in de originele post-Freddie Mercury-bezetting: No-one But You (Only The Good Die Young). Het was het afscheid van de stille Queen, die al in januari van dat jaar ook al afscheid nam van het podium. Tijdens de première van het Ballet for Live vertolken de drie overige bandleden samen met Elton John The Show Must Go On.
Tegenwoordig houdt de gepensioneerde muzikant en natuurkundige zich bezig met het bouwen van websites. Met de twee andere Queen-leden Brian May en Roger Taylor heeft hij nauwelijks contact meer. Hij is te kwetsbaar voor contact, meldden de gitarist en drummer vijf jaar geleden. Dat hebben we uiteraard enkel te respecteren.
Zo af en toe duikelt een foto op in de media van de pensionado. Op een van die foto’s doet hij mij altijd denken aan een man in Leeuwarden, Evert. Dat is een simpele ziel. Ik zie hem zo af en toe wel de winkel van platenboer Wobbe binnen struinen. Met een elpee onder zijn arm. “Och Wobbe, naar deze plaat was ik al een hele tijd op zoek,” zegt hij dan. Om dan het album gratis mee te krijgen van de verkoper.
Wobbe schudt dan zijn hoofd en mompelt dat de Heer vreemde kostgangers heeft.
De inmiddels 68-jarige Deaky hoort ook bij die kostgangers.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.