aug
19
2016

Deaky

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

2C745E0900000578-0-image-a-7_1442620165566

John Deacon mag vandaag zijn eerste AOW ophalen. De bassist van Queen is namelijk 65 jaar geworden. Een heugelijke leeftijd, zonder meer. Bij deze ‘stille Queen’ was het overigens niet eens de vraag of hij de 65 wel zou halen: dat Deacon ‘de stille’ werd genoemd, kwam onder meer door zijn keurige en nette privé-leven. Sinds 1975 is hij getrouwd met Veronica Tetzlaff, en samen hebben zij zes kinderen. Het echtpaar Deacon leeft teruggetrokken op een afgelegen landgoed buiten Leicester. In zijn vrije tijd houdt de vroegere muzikant zich bezig met golfen en websites bouwen.
65 jaar alweer. Al een kwart eeuw houdt Deacon zich buiten de schijnwerpers. Na de dood van Queen-frontman Freddie Mercury trok de bassist zich al langzamerhand terug uit het openbare leven. Natuurlijk, Deacon was aanwezig bij het Freddie Mercury Tribute Concert en is hij te horen op Made In Heaven en de singel No-One But You (Only The Good Die Young), het laatste nummer in de originele post-Mercury-bezetting. Maar dat is het dan.
Zo wilde ‘Deacon John’ bijvoorbeeld niet meedoen aan de optredens met Paul Rodgers, omdat hij vond dat niemand kon tippen aan Freddie Mercury en omdat hij vond dat het publiek zich Queen moet herinneren zoals de band in haar hoogtijdagen was. Over zijn excentrieke vriend, vertelde de Brit onder meer: “Freddie was als een grote broer en een super goede vriend voor me, dat zal hij altijd blijven”. Deacon was van de Queenleden het meest aangedaan van de dood van Freddie Mercury en volgens vrienden en kennissen heeft hij er tot op de dag van vandaag niet overheen kunnen komen. Naar verluidt zou Deacon depressief zijn geweest in de jaren na 1991.
Wie zoekt naar foto’s van de man, ziet een oud geworden Britse gentleman. De man van ‘Another One Bites The Dust’, ‘I Want to Break Free’, ‘You’re My Best Friend’ en ‘Spread Your Wings’. Als je hem zo ziet, begrijp je waarom Sting ooit zong: A gentleman will walk but never run.
Dat gaat over John Richard Deacon, 65 jaar en held van beroep.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.