aug
31
2022

Diana

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Vandaag is het 25 jaar geleden dat prinses Diana verongelukte in een tunnel in Parijs. Lady Di was die nacht met haar vriend Dodi Fayed op weg naar het huis van Al-Fayed in een rijke buurt in het westen van de stad, nadat ze eerder die avond in het Hôtel Ritz waren geweest.
Zij stierf op een zondagochtend. Ik was die ochtend ziek en ik wendde dit aan om die ochtend niet ter kerke te gaan. Daarentegen keek ik de hele ochtend naar de nieuwsbulletins over de overleden ex-vrouw van Charles. Het was de vooravond van mijn laatste schooljaar op GBS de Spoorwijzer in Heerenveen.
Niet veel later na Diana’s dood, verscheen de singel No-One but You (Only the Good Die Young) van de Britse popgroep Queen. Het is geschreven door gitarist Brian May en was oorspronkelijk bedoeld voor diens solo-album Another World. Nadat hij een demo had gestuurd aan drummer Roger Taylor, stelde deze voor er een Queennummer van te maken.
Deze singel is het enige nummer van de band in de post-Freddie Mercury-tijdperk in de originele bezetting, maar dan zonder de flamboyante zanger. Tegelijk is No-One But You de laatste bijdrage aan Queen van bassist John Deacon.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.