mei
12
2016

Dick Advocaat

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Voetbaltrainer Dick Advocaat wordt na de zomer assistent-bondscoach van het Nederlands Elftal. De Kleine Generaal volgt Ruud van Nistelrooij op, die jeugdtrainer bij PSV wordt. Daarmee krijgt bondscoach Danny Blind opnieuw een voorganger naast zich: Advocaat was tweemaal zelf de trainer van Oranje (1992-1995 en 2002-2004), de andere assistent-bondscoach, Marco van Basten, volgde Advocaat op als international-coach (2004-2008).
Waarom kiest de KNVB voor opnieuw een voormalige bondscoach als assistent van Blind? Waarom werd niet voor een jonge clubtrainer gekozen, een nieuwe Van Nistelrooij bijvoorbeeld? Wordt in Zeist mogelijk getwijfeld aan de trainers-capaciteiten van onze huidige keuzeheer? Heeft Blind misschien zelf om Advocaat gevraagd?
Misschien zit er wel helemaal geen voetbalpolitiek achter de keuze van Advocaat als assistent. Hij heeft na zijn vertrek bij Sunderland al aangegeven, niet meer als clubtrainer actief te willen zijn. Als bondscoach dan weer wel. En misschien wil Advocaat in de luwte afscheid nemen. In de luwte richting het WK van 2018, en van het eindtoernooi zelf.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.