nov
22
2021

‘Dickens 2021’ afgelast

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer kan dit jaar helaas niet doorgaan. Met het oog op de toenemende besmettingscijfers en de impact op de zorg acht Evenementenbureau dEVENTer, eindverantwoordelijke en organisator van het evenement, het niet verantwoord de aangepaste versie door te laten gaan. dEVENTer heeft dit besluit in goed overleg met de familie Strik en de gemeente Deventer moeten nemen.
Er was een sterk aangepaste versie van het Dickens Festijn voor 2021 ontwikkeld, met een hoorspel wandeling (Dickens Walk) en de voorstelling Alles is Dickens van theatergezelschap Beumer & Drost. Van een Dickens met honderdduizend bezoekers en honderden personages was sowieso al geen sprake. Toch zou de aangepaste versie alsnog meer mensen trekken dan verantwoord zou zijn in de straatjes van het Bergkwartier en de Deventer binnenstad. Naast de Dickens wandeling en de voorstellingen in de Bergkerk, gaan ook de jaarlijkse kerstconcerten van Deventer Kerststad niet door. De voorstelling A Christmas Carol in de Deventer Schouwburg gaat vooralsnog wel door.
Door het vroegtijdig anticiperen op de ontwikkelingen van het coronavirus, en het kiezen voor een ander concept dan gebruikelijk, zijn de twee ontwikkelde activiteiten ook inzetbaar voor volgend jaar tijdens het Dickens Festijn. De hoorspelwandeling, die in samenwerking met het Theaterschip uit Deventer is ontwikkeld, kan ook voor de komende jaren worden ingezet. En ook de voorstelling Alles is Dickens is gemaakt voor Deventer en specifiek voor het Dickens Festijn. De organisatie kijkt dan ook nu al uit naar een Dickens Festijn in 2022 waarbij de activiteiten hopelijk wél door kunnen gaan.
Evenementenbureau dEVENTer is zich bewust van de culturele, sociale en economische impact van dit besluit. In een jaar waarin twee andere grote evenementen wel door konden gaan lukt het Dickens Festijn helaas toch niet. Dat is enorm spijtig.
Wel is het vizier direct gericht op volgend jaar, waarin 10 en 11 december 2022 de 30ste editie van het Dickens Festijn dan hopelijk toch echt gevierd kan worden.

Bron: Dickens Festijn

Tags // , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.