mei
15
2020

Digitale rondleiding Oldehove

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

LEO Middelsé-presentator Jan de Vries geeft vrijdag een digitale rondleiding in de Oldehove. Dit gebeurt via een livestream op de Facebookpagina van de gemeente. De Vries is de tweede LEO Middelsé-presentator die een digitale rondleiding geeft in een gemeentelijk gebouw, Jes Wassenaar maakte vorige week vrijdag een dergelijke rondgang in het gemeentehuis.
De digitale rondleidingen zijn een alternatief voor de fysieke rondgangen. Die liggen momenteel stil door het coronavirus. Zowel Jes Wassenaar als Jan de Vries zijn naast hun werkzaamheden voor LEO Middelsé ook vrijwilliger voor het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Wassenaar is gids voor het HCL, en geeft rondleidingen in het gemeentehuis, De Vries is één van de torenwachters van de Oldehove. Omdat de Oldehove een gemeentelijk gebouw is, zendt de gemeente de digitale rondleiding op zijn Facebookpagina uit.

De Vries vertelt over torenelementen en historie
Jan de Vries neemt kijkers van de digitale rondleiding mee door de gehele Oldehove. Hij vertelt onder meer over de klokken op de begane grond, toont de trouwzaal op de eerste verdieping en vertelt over de scheve trap, de restauratie en het kraaiennest. Tijdens de rondgang zijn er vragen te stellen in de livestream. Contentspecialist Mark Grupstra modereert de vragen, stelt zelf vragen en filmt de rondleiding.
De rondgang in de Oldehove is vrijdag te volgen van 13.00 tot 13.30 uur.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.