jan
13
2021

Directeur Tresoar

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Bert Looper heeft aangegeven dat hij in de loop van 2021 wil stoppen als directeur van Tresoar. Na de werving en selectie van de nieuwe directeur zal Bert Looper tot aan zijn pensioen, eind 2022, als algemeen medewerker van Tresoar zijn energie inzetten op een aantal specifieke taken.
Bert Looper werd in 2007 de tweede directeur van Tresoar. In de afgelopen veertien jaar heeft hij zich sterk gemaakt om de naamsbekendheid van Tresoar in en buiten de provincie te vergroten. Daarnaast heeft hij veel energie gestoken in het op een vernieuwende wijze presenteren van de Friese literatuur door verbindingen te leggen met andere kunstvormen. De laatste jaren kreeg dat met name zicht in Obe, het podium voor literatuur, kunst en taal, dat gevestigd is bij het Oldehoofsterkerkhof. Daarnaast heeft Bert Looper veel lezingen gegeven en in diverse media publiceerde hij over kunst, literatuur, geschiedenis en identiteit van Fryslân.
Het bestuur van Tresoar zal binnenkort het wervings- en selectieproces voor een nieuwe directeur opstarten. Totdat die aangetreden is, zal Bert Looper in zijn oude functie van directeur werkzaam zijn.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.