okt
12
2017

Dirk Benedict

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Kent u deze nog? Dirk Benedict speelde halverwege de jaren tachtig de rol van Templeton “Face(man)” Peck in de televisie-serie The A-Team. Tegenwoordig is hij schrijver en acteur. Na genezen te zijn van kanker, bekeerde Benedict zich tot het boeddhisme en schreef hij twee boeken. Die twee boeken luisteren naar de titels “Confessions of a Kamikaze Cowboy” en “And Then We Went Fishing”.

De acteur is oud geworden. Een oude kop heeft hij gekregen. Daar is uiteraard niets mis mee, het is een teken van wijsheid. Goede naam ook, trouwens: Benedict. De gezegende. Dezelfde naam als de huidige emeritus-paus. Het is een pseudoniem, overigens. Dirk is geboren met de familienaam Niewoehner. Mooi Duits is niet lelijk.

Dirk “Benedict” Niewoehner. In 2000 schreef en regisseerde hij de film Cahoots. Zou de titel een verwijzing zijn naar een album van The Band? Dat kan, maar dat is eerder een loze gedachte van mijn kant. Het woordenboek vertaalt ‘Cahoot’ als “deelgenootschap”. Als het woord wordt gebruikt in de zin ‘be in cahoot(s) (with)’, dan speel je onder één hoedje (met).

Cahoots heeft dus iets met samenwerken te maken, op welke manier dan ook. Je gemeenschap (waar je deel van uitmaakt) behoort tot een groter geheel. Of je bekookt iets met een ander, wat eigenlijk niet door de beugel kan.

Zoiets.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.