dec
10
2015

Doe Maar

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Fans van de populairste nederpopband Doe Maar moeten niet rekenen op een nieuw album van de popgroep. De band staat in juni twee avonden in de Ziggo Dome, maar rond die optredens is dus geen albumrelease. Althans, als we de woorden moeten geloven van bassist en zanger Henny Vrienten.
In een interview bij Faceculture en op Nu.nl gaf Vrienten aan wel klaar te zijn met nieuw studio-materiaal. Sterker nog, het laatste Doe Maar-album ‘Klaar’, dat viel hem zelfs wat tegen, als we tussen de regels door lezen. “Dat zijn twee componisten die elkaar aardig vinden en daarom samen nog een plaat hebben gemaakt. Ernst was kleiner gaan spelen, meer de band met gitaar geworden. En ik was toen volop bezig met rappers, gebeuk en samples. Het was niet echt het bandje van vroeger meer.”
Desalniettemin verscheen voorafgaand aan de concerten van Symphonica In Rosso (2012) de dubbel-ep Versies/Limmen Tapes in 2012, met nieuwe bewerkingen van oude nummers.
We moeten Vrienten niet al te veel op zijn spreekwoordelijke blauwe ogen geloven. Hij zei eerder dat Doe Maar niet meer bestond, dat de band wél weer bestond, dat de band definitief uit elkaar was – en meer van dit soort statements.
De concerten van volgend jaar zomer vormen de vijfde reünie, afhankelijk van hoe je telt. In 2000 kwamen de mannen voor het eerst samen. Ook in 2008 (De Kuip), 2012 (Symphonica in Rosso) en 2013 (Glad IJs-tournee) werden optredens verzorgd. Die laatste twee concertreeksen (Symphonica en Glad Ijs) vormden samen één reünie-periode.
Enfin. We merken wel wat de mannen voor hun fans in petto hebben.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.