jun
02
2017

Doe Maar in Ahoy

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Net als dit jaar, viel 2 juni in 2000 op een vrijdag. Dat kan ik onderbouwen met een concertkaartje. Die 2 juni 2000 ging ik naar mijn eerste concert toe. Het betrof één van de zestien reünie-concerten van Doe Maar in Ahoy, Rotterdam. Gepresenteerd door een een aanbieder van mobiele telefonie, Dutchtone. Ik ging met mijn oudste broer, we hadden “beperkt zicht”.

Sindsdien heb ik tientallen andere concerten meegemaakt. Ook in Ahoy ben ik nadien nog regelmatig geweest. Ik heb in de afgelopen zeventien jaar Doe Maar in totaal vier keer gezien – na Ahoy volgden nog de concerten in De Kuip (2008), Symphonica in Rosso (2012) en Ziggo Dome (2016). Deze zomer staan de mannen op een aantal festivals. Het is ze van harte gegund.

Ik ben er deze zomer niet bij. De vier concerten waar ik bij was, vormen een mooie herinnering. Vooral die twee die niet (in eerste instantie) op cd of dvd werden uitgebracht – de twee meest ontspannen shows uit 2008 en 2016.

Via Doe Maar heb ik wel kennis gemaakt met het solowerk en neven-activiteiten van de mannen. Henny Vrienten solo is mooi, zeker ook zijn liefde voor poëzie en bloemlezingen. Ernst Jansz is een muzikant pur sang, met zijn solo-shows en werk met CCC Inc. – om maar eens wat te noemen.

Zeventien jaar alweer. Ook toen een vrijdag. Een mooie gelegenheid om Hees Van Ahoy maar te draaien, de live-registratie van de reünie-concerten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment