dec
15
2016

Doe Maar’s festival-tournee

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Opnieuw is een aantal data toegevoegd aan de optredens van Doe Maar in de zomer van 2017. Zaterdag 8 juli geven de mannen acte de présence in Weert op het Bospop-festival. Neerlands populairste en commercieel succesvolste band geeft ook optredens op onder meer Dauwpop, Concert At Sea en Paaspop. Het is misschien één lange neus richting al die muziekliefhebbers, die in 1983 appels naar Doe Maar gooiden tijdens PinkPop van dat jaar.
Enfin. Of ik ook naar een festival ga om Doe Maar te zien? Ik weet het niet. Ik ben niet zo’n festival-ganger. En daarbij, ik heb Doe Maar inmiddels vier keer gezien. In vier verschillende contexten. Goede concerten, waarbij het ene nog beter was dan het andere. Maar toch, naarmate de band in tijd voortging, greep het meer en meer terug op het oude werk van rond 1980.
Niks mis mee, hoewel ik meer heb met het latere Doe Maar-materiaal. Geef mij maar muziek van Klaar, of van 4US. Onderhand heb ik het hele (redelijk beperkte) oeuvre van de band ook al live voorbij horen komen. Bassist en frontman Henny Vrienten had deze zomer in Ziggo Dome wel gelijk: de mannen zijn ook live beter geworden. Maar toch, ze leunen wel sterk op ‘vroegah’.
Ik twijfel dus of ik naar Doe Maar ga. Misschien sla ik deze ronde wel over. Ik ga liever naar een van de solo- of nevenprojecten van de mannen. Zoals CCC Inc, of Vreemde Kostgangers. Maar zover is het nog niet, er kan nog van alles gebeuren.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.