apr
15
2018

Drukke editie Bookstore Day

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De tweede editie van de Bookstore Day, de feestdag voor het boek, is gisteren goed verlopen. Jan Peter Prenger, hoofd inkoop van boekhandelketen Libris, zegt zonder onderbouwing van cijfers, dat deze jaargang drukker was dan vorig jaar. Volgens Prenger komt er hoe dan ook een volgende editie van Bookstore Day, omdat die goed is voor de omzet. “Vorig jaar bleek dat de deelnemende boekhandels 7 tot 9 procent meer hebben verkocht.”
Ik hoef niet meer te betogen dat ik heb geproost op Bookstore Day. Ik ben in mijn nopjes met de uitgaven die ik gisteren zelf ophaalde bij mijn boekwinkel. En het wordt aftellen naar editie drie van de jaarlijks terugkerende dag. Het kan zomaar zijn dat Bookstore Day dezelfde status krijgt als Record Store Day heeft bij de muziekliefhebbers. Misschien dat muziekliefhebbers voor een groot gedeelte overlap hebben met boekenliefhebbers.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.