feb
06
2017

Dwarsverbanden: BLØF

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

In 2006 verscheen het album Umoja van BLØF. Umoja betekent in het Swahili: ‘saamhorigheid, eenwording en eenheid’. Umoja telt dertien nummers uit dertien verschillende landen die in samenwerking met lokale artiesten waren opgenomen. Eén van die nummers is Hemingway, waar ik aan heb moeten denken bij het lezen van Amerikaan in Parijs (A Moveable Feast) van Ernest Hemingway.
Het nummer Hemingway is, volgens de liner notes, in maart 2004 opgenomen op de veranda van een huis aan zee, Santa-Fe, Havana (Cuba). De Spaanse vertaling is van Annet Jimènez Rodriguez & Peter Slager; behalve de Zeeuwse band zijn ook het Gustav Klimt Kwartet te horen (Arlia de Ruiter – 1e viool, Lorre Trytten – 2e viool, Mieke Honingh – altviool en Bastiaan van der Werf – cello), aangevuld met Eliades Ochoa – Zang & gitaar, Alberto Rodriguez Pineda – Tres en Haruhiko Kono – Quiro.
Santa-Fe, dat is ook weer een titel van een liedje van Bob Dylan. Onder meer te vinden op The Bootleg Series, vol. 1 – 3 en op The Basement Tapes Complete (BS 12, schijfje 5). Het kan zomaar zijn dat tekstschrijver Peter Slager hier wel even aan gedacht heeft, aan dit liedje. Dat kan, en waarom ook niet? Als Slager qua schrijver een beetje lijkt op mij, dan zou het zomaar kunnen dat hij net zo heen en weer gaat in zijn gedachten als ik – al associërend.
Waarmee verschillende dwarsverbanden worden gelegd. En boeken en cd’s weer uit de kast worden getrokken.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.