jan
23
2019

Dwarsverbanden: Burgers’ Zoo

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo doet driehonderd koralen, anemonen en vissen cadeau aan het London Aquarium en Chester Zoo. De dierentuin begon onder de leiding van Johannes Gerhardus Hendrikus (Johan) Burgers.
Even dacht ik dat de huidige eigenaar Marcel Boekhoorn was, onder meer de suikeroom van het gratis dagblad De Pers. Maar Marcel Martinus Jacobus Johannes Boekhoorn heeft Ouwehands Dierenpark in Rhenen in zijn portefeuille. Burgers’ Zoo valt onder de bezielende leiding van Alex van Hooff.
De uitspraak van het dierenpark in Arnhem is op z’n Duits: Tzoo, om de gasten uit ons buurland tegemoet te komen. En daardoor moet ik denken aan het album Zooropa van de Ierse rockband U2. Het album uit 1993 is de opvolger van Achtung Baby, dat twee jaar eerder verscheen. Dát album werd opgenomen in de Hansa Tonstudio in de Berlijnse wijk Kreuzberg; Zoopera is opgenomen in Dublin.
Het afsluitende nummer op Zoopera is The Wanderer, een duet met Johnny Cash. Op zijn beurt heeft Cash het nummer One van U2 opgenomen voor zijn American Recordings. Op aflevering III, Solitary Man uit 2000, staat Cash’ versie. De originele uitvoering staat op Achtung Baby, de voorganger van Zoopera, het U2-album waar ik aan moet denken bij het nieuws uit Arnhem.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.