jul
14
2018

Dwarsverbanden: Relish

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Tijdens een van de weekenden dat ik met mijn broers op pad was, viel de naam van Joan Osborne. Voor haar debuutalbum Relish uit 1995 nam zij een nummer op van Bob Dylan. Geen grote hit, maar wel een indrukwekkend nummer: Man in the Long Black Coat. De maestro zelf nam het op voor zijn plaat Oh Mercy uit 1989. Dat is die bekende plaat, geproduceerd door Daniel Lanois.
Niet lang na dit weekend had ik Relish in huis, vanwege Long Black Coat. Zoals gebruikelijk, luisterde ik de hele cd, om ook de context van de plaat te horen. En zo kwam ik ook voorbij One Of Us, een nummer dat ik wel kende, maar nooit iets van wist. Een nummer uit mijn jeugd.
Dit nummer is geschreven door Eric Bazilian. What if God was one of us?, is de refrein-vraag. Wat als God een van ons zou zijn? Goede vraag. Met ook een goed antwoord, maar dat komt niet ter sprake in dit nummer van Osborne.
Misschien hoeft dat ook niet, want zij vertolkt op hetzelfde album al Man in the Long Black Coat.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.