jun
11
2016

Dwarsverbanden: Rod Stewart

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Al een paar dagen loop ik met het liedje People Get Ready in mijn hoofd. Voor een deel is daar mijn werk verantwoordelijk voor. Een functionele knop waar ik dagelijks mee werk, heet ‘Ready’. Een andere belangrijke reden is het luisteren van The Bootleg Series Vol. 11. Deze aflevering uit Bob Dylan’s “muzikale prullenbak” bevat alle opnames van de periode net na zijn motorongeluk. In die maanden bivakkeerde Dylan samen met The Band in de kelder van Big Pink, een groot roze geschilderde woning in Woodstock.
Eén van de liedjes die toen werden opgenomen, is People Get Ready. Ik kende dit liedje al, voordat de Dylan & Band-versie tot me kwam. ‘Mijn’ versie komt van Rod Stewart op zijn Unplugged …and seated-album. Deze live-registratie kocht ik, omdat hierop ook Stewart’s versie te horen is van Tom Traubert’s Song (Waltzing Matilda). Dit liedje is op zijn (of haar) beurt origineel van Tom Waits.
Op de melodie van Tom Traubert’s Song schreef ik mijn eerste liedtekst. Dat was voor de bruiloft van mijn oudste zus. Zij trouwde in het voorjaar van 1996 met mijn zwager, haar echtgenoot. Ik was drie weken eerder 10 jaar geworden.
Tijdens het akoestische concert wordt Stewart bijgestaan door Ronnie Wood, één der gitaristen van The Rolling Stones. Ze kennen elkaar uit hun gezamenlijke periode bij de Britse band The Faces. Wood begeleidde acht jaar eerder Bob Dylan op Live Aid ’85, toen samen met de andere Stones-gitarist Keith Richards.
Overigens heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagt om Rod Stewart een lintje toe te kennen. Van Elizabeth II mag de zanger zich vanaf heden sir Roderick David Stewart noemen. De reden voor deze toekenning is Stewarts bijdrage in de muziek en zijn liefdadigheidswerk. Waarvan akte.
Ben jij er klaar voor, Rod? En zijn je mensen klaar? Van harte, Sir Rod.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.