jan
03
2019

Dwarsverbanden: The Ryman

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

In september 2008 gaf Levon Helm een optreden in Nashville’s Ryman Auditorium. In 2011 werd het optreden gereleased onder de titel Ramble at the Ryman. De zingende drummer werd tijdens dit concert bijgestaan door een select gezelschap van collega’s. Zo was de multi-instrumentalist Larry Campbell de spreekstalmeester van dienst.
Larry Campbell. Tussen 1997 en 2004 was hij lid van de begeleidingsband van Bob Dylan. Verder is Amy Helm, dochter van, aanwezig. Sammy Davis zorgt voor de mondharmonica. Zanger, muzikant en producer Buddy Miller zingt ook mee – samen met zijn vrouw Julie Miller vormt hij een soort Amerikaanse versie van Elly & Rikkert.
En dan is er nog George Recelli, de gastmuzikant die de percussie voor zijn rekening neemt. Hij verving in 2001 David Kemper als drummer in de Never Ending Tourband van Dylan. Drie jaar lang was hij directe collega van Campbell.
Vervolgens is er de immer charmante en aantrekkelijke Sheryl Crow, die onder meer te horen is in het mooie liedje Evangeline, dat The Band in 1976 als toegift opnam voor The Last Waltz met Emmylou Harris. Sheryl had drie jaar lang verkering met wielrenner en niet-Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Op haar album The Globe Sessions uit 1998 staat haar versie van Mississippi, dat Bob Dylan kort daarvoor had weggelaten van zijn eigen album Time Out of Mind, om het in 2001 alsnog op plaat uit te brengen, maar dan op het album “Love And Theft”.
De afsluiter van de avond in Nashville’s Ryman Auditorium is The Weight, waarbij de coupletten worden gedeeld met John Hiatt. Het laatste couplet is trouwens een samenzang tussen Levon en Amy.
Dit zijn de mooie dwarsverbanden.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.