jul
04
2019

Dwarsverbanden: Leeuwinnen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben woensdagavond een historische mijlpaal bereikt. Door in de verlenging het Zweedse team te verslaan, staan de Oranje Leeuwinnen in de finale van het wereldkampioenschap voetbal. Zondag treffen ze Team-USA.
Eén van de Nederlandse voetbalsters is Stefanie van der Gragt, de verdedigster van FC Barcelona. Bij haar achternaam moet ik onwillekeurig denken aan Guillaume van der Graft, het pseudoniem van de dichter Wilhelmus (Willem) Barnard. André F. Troost, die het mooie boekje Praten Met Prediker schreef, is gepromoveerd op het werk van Barnard.
Bij de Zweden stond Hedvig Lindahl op het doel. Dat Dahl uit haar naam is volgens mij typerend voor de Scandinavische (achter)namen. We kennen natuurlijk Roald Dahl. Hij was weliswaar een Brits schrijver, maar is geboren als kind van Noorse ouders.
Als oud-Heerenvener denk ik ook aan Jon Dahl Tomasson, die tussen 1994–1997 speelde voor sc Heerenveen. Hij was in Nederland onder meer (assistent-)trainer van Excelsior, Roda JC en Vitesse. Tegenwoordig is hij assistent-bondscoach van het Deense mannenteam.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.