jun
18
2016

Een familiekroniek #1

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Op de valreep van deze zaterdag, een kort bericht. Een familiekroniek, zo je wilt. Want de afgelopen 24 uur heb ik met mijn familie doorgebracht. Hoewel deze opmerking slechts gedeeltelijk de waarheid dekt. Want ik zag niet mijn hele familie en ik zag niet alleen mijn bloedeigen familie. Dit vraagt de nodige toelichting. Welnu, bij deze.
In de Overijsselse stad Ommen, in een bungalow op het vakantiepark Calluna, verbleef ik de avond, nacht en dag met mijn vijf broers en twee zwagers. Het was tijd voor onze Liwwaddag, een moment waarbij we als mannen bij elkaar komen. Die naam is een samenvoeging van twee woorden: het woord ‘dag’, in de zin van een uitje, een dagje weg. En het Leeuwarder woord voor Leeuwarden: Liwwadden.
Wat doen we zo’n dag? Tot diep in de nacht praten over onze doelen in het leven. Wanneer een man wat alcohol op heeft, en wanneer de klok aangeeft dat de volgende dag al ruimschoots is begonnen, zijn dit soort gesprekken het beste te voeren. Het nachtlicht zorgt voor intense en intensieve gesprekken. Na het uitslapen, volgt een brunch, muziek maken met meegebrachte gitaren, een wandeling door het Ommer landschap maken.
Maar vooral: het delen van (nieuwe) muziek. Dat is namelijk iets wat ons als (“schoon”-)broers deelt, mooie muziek. Variërend van Over The Rhine (All my favourite people), Elly & Rikkert (Maestro) tot Orgel Vreten (Jenny), Father John Misty (Every man needs a companion) en Alex Roeka (De schoonheid van mijn val). Om maar eens een handvol nummers te noemen, die de revue zijn gepasseerd.
C’est tout. Dit is het. Voor nu, althans. Eerst maar naar bed. Alle indrukken verwerken. Vijf broers en twee zwagers, dat is in ons geval de som voor een geweldig palet van indrukken.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.