dec
09
2013

Een vlucht regenwulpen

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits, Modern Times

De afgelopen editie van Nederland Leest is nauwelijks voorbij, of het thema van de volgende aflevering is al bekend: als literair-minnend land lezen we volgend jaar Een Vlucht Regenwulpen van schrijver en bioloog Maarten ’t Hart.
Ik heb dit boek nooit gelezen, en evenmin de verfilming gezien. Wel heb ik een herinnering aan dit boek, uit havo 4, inmiddels tien jaar geleden. Onze docent Nederlands, meneer De Kunder, raadde zijn leerlingen titels van boeken aan voor de boekenlijst. Aan mij gaf hij bijvoorbeeld de titel Het Verzet van de Friese schrijver Harmen Wind – een boek waarin onder meer Dylan wordt geciteerd.
Aan een klasgenote gaf De Kunder als leestip het boek Een Vlucht Regenwulpen. Omdat het boek wel paste bij haar. Of dat inderdaad zo is, weet ik niet; ik heb het boek nimmer gelezen. Misschien dat ik volgend jaar de kans moet grijpen.

Tags // , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.