mei
14
2019

Eerbetoon aan New Orleans

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

LEEUWARDEN Een succesvolle New Orleans tour van twee jaar geleden gaat komend seizoen in reprise en komt naar De Harmonie. Ricky Koole, Leo Blokhuis én Ivan Peroti gaan dit keer op reis naar New Orleans. Het theaterprogramma New Orleans is dramatisch, informatief, feestelijk en inspirerend. Zaterdag 18 mei wordt het dus swingen geblazen in De Harmonie.
New Orleans geldt als de bakermat van vele muzikale stijlen, waar feest en rouw hand in hand gaan, waar raciale integratie naast een complex proces ook de vruchtbare voedingsbodem voor ongekende creativiteit is. Met meeslepende blaasmuziek bij een trieste gebeurtenis als een begrafenis, en opgewonden feestelijke klanken als de doden begraven zijn. Jazz, rhythm & blues, soul, rock, cajun, New Orleans is de stad die bruist van de muziek.
Koole vindt New Orleans geweldig qua muziek: ,,Daarom heb ik samen met Leo de voorstelling gemaakt. Het is muziektheater. We hebben een tienmansband met vijf blazers. Alleen al daarom verheug ik me er enorm op. Leo is de hoofdrolspeler, de verteller. En over New Orleans is veel te vertellen, want daar is op het vlak van muziek zo’n beetje alles begonnen. De verhalen overstijgen de muziek. Het gaat ook over de segregatie, de vermenging tussen zwart en wit in de muziek en orkaan Katrina.”
In dit uitbundige programma – met zeker ook intieme en persoonlijke passages – werken Blokhuis, Koole en Peroti samen met de blazers van K.O. Brass, het trio Ocobar en toetsenist Roel Spanjers. Blokhuis is een boeiende verteller. De muziekliefhebber vertelt over de geschiedenis van de stad. Met haar krachtige stem houdt Koole zich moeiteloos staande in de verschillende muziekstijlen. Zanger Peroti zingt bij Sven Hammond en was in 2015 te zien in The Voice of Holland waar hij de kwartfinale bereikte.

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.