mei
09
2019

Elf

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Gisteravond was ik bij de voorstelling Buigt allen mee voor Drs. P van Erik van Muiswinkel. Het ws een try-out en werd uitgevoerd in Theater Bouwkunde in Deventer. Een try-out dus, een “probeersel”. En dus zaten in de voorstelling nog wat kleine foutjes. Teksten die waren vergeten, filmpjes die niet draaiden, een powerpoint die bleef haperen, dat soort dingen.
Een van de opmerkingen van Van Muiswinkel ging over de leeftijd van elf jaar. Dan gebeuren belangrijke dingen. In ieder geval correspondeerde hij als elf-jarige voor het eerst met Heinz Polzer, zoals de doctorandus in de economie voluit heette.
Misschien heeft Van Muiswinkel wel gelijk. Toen ik elf dagen was, prolongeerde Evert van Benthem zijn titel bij de Elfstedentocht. In 1986 schaatste hij de tocht in 6.55.17, een jaar eerder zette hij de snellere tijd van 6.47.44 neer. Een maand voor mijn elfde verjaardag werd de veertiende en vooralsnog laatste Elfstedentocht gereden, met Henk Angenent als winnaar en Erik Hulzebosch als goede tweede. Toen ik elf jaar was, verscheen het album Time Out Of Mind van Bob Dylan. Mijn vroegste Dylan-herinneringen gaan terug naar die periode, dat ik mijn broers hoorde praten of dit album op vinyl misschien goedkoper was dan de cd-versie.
In hetzelfde jaar verongelukte Diana, prinses van Wales, samen met haar toenmalige vriend Dodi Al-Fayed in de Pont de l’Alma in Parijs. Haar uitvaart, muzikaal ondersteunt door Elton John die een aangepaste versie van Candle in the Wind ten gehore bracht, was een van de eerste live-uitvaarten op televisie.
Mede naar aanleiding van haar overlijden schreef Brian May het nummer No-One but You (Only the Good Die Young). Hij wilde het nummer in eerste instantie gebruiken voor zijn solo-album Another World, maar liet zich door drummer Roger Taylor overhalen om hier een Queen-nummer van te maken. De singel is de laatste opname in de originele post-Freddie Mercury-bezetting van de band; bassist John Deacon trok zich na dit nummer terug uit de band en het openbare leven.
Elf is een belangrijke leeftijd. Absoluut.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.