jun
24
2019

Elliot Roberts

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Vorige week vrijdag is Elliot Roberts overleden. Hij was de manager van grote sterren als Neil Young, Crosby, Stills & Nash en Joni Mitchell. Roberts was in 1971 met David Geffen mede-oprichter van het platenlabel Asylum Records waar ook artiesten onder contract stonden als Jackson Browne, Linda Ronstadt en The Eagles. Later sloot ook Bob Dylan zich aan bij Asylum Records.
Dat laatste ligt overigens wel iets genuanceerder. Dylan had in die jaren een conflict met zijn platenmaatschappij Columbia Records. Geld speelde daarin een belangrijke rol, net als het auteursrecht. Dylan vond het wel mooi geweest en stapte toen naar het jonge label Asylum Records. Omdat hij contractueel nog een plaat moest afleveren bij Columbia (maar dus niet deed), kwam die maatschappij met de zogenaamde wraakelpee Dylan, met allerlei outtakes en covers van de sessies voor Self Portrait en New Morning.
Bij Asylum Records kwam Dylan tot twee albums: Planet Waves en de live-dubbelaar Before The Flood. Beiden met The Band. Het zijn de enige twee gezamenlijke officiƫle studio-albums van Dylan en The Band. The Basement Tapes zijn niet opgenomen op als album uitgebracht te worden.
De heruitgaven van beide albums zijn wel weer bij Columbia Records ondergebracht. Want na deze twee albums keerde Dylan weer terug op het oude nest, waar Blood On The Tracks zijn label-comeback was. Maar dat zijn details die voor een algemeen nieuwsverhaal niet van belang zijn.
Daarom meld ik het hier maar.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.