mrt
30
2017

Elpee

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Wie koopt er tegenwoordig nog elpee’s? Is dat niet een geluidsdrager uit lang vervlogen dagen? Welnee, de verkoop van de langspeelplaten zit in de lift. Vooral vanwege de geluidskwaliteit, wordt de voorkeur aan de elpee gegeven. Ik zie het ook bij mijn hofleverancier van muziek, platenboer Wobbe. Zijn aanbod van elpee’s vermeerderd met de maand, zo ongeveer. En ik koop zelf bij voorkeur ook de elpee-versie van een album.
Henny Vrienten, zanger en bassist van onder meer Doe Maar, is zo’n artiest die de commerciële waarde van de elpee wel inziet. Van zijn recente solomateriaal verscheen naast het zilveren cd-schijfje ook de grote zwarte schijf. Van de reünie-plaat Klaar uit 2000, die hij met Doe Maar maakte, verscheen ook een dubbel-elpee. En van het album Vreemde Kostgangers, dat Vrienten deze winter maakte met George Kooymans en Boudewijn de Groot, is óók een elpee-variant op de markt gebracht.
Nu is met de Vreemde Kostgangers-elpee wel iets bijzonders aan de hand. Platen-distributeur Music On Vinyl heeft de eerste 750 stuks in een gelimiteerde variant uitgebracht. Op gekleurd vinyl. Ik heb hier één exemplaar van, nummer 698 meldt de stempel op de achterkant. En inderdaad, het is op witte wax geperst, dit album. Niet dat wit per se beter is dan een zwarte standaard-uitrusting.
Maar leuk is het wel.

Tags // , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.