sep
30
2019

Energiebedrijven

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Het televisieprogramma Kassa besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan de energiebedrijven, die de regels aan hun laarzen lappen. Terwijl ik de aankondigingen over deze uitzending hoorde, moest ik denken aan de periode dat ik zelf bij NUON werkte. Tegenwoordig noemt deze energieleverancier zich Vattenfall, naar het Zweedse moederbedrijf.
Inderdaad worden praktijken toepast, die merkwaardig in de oren klinken. Als je via de telefoon of een colporteur een gesprek aan gaat, wordt een contract afgesloten. Je hebt de wettelijke termijn van 14 werkdagen om het contract alsnog te laten ontbinden.
NUON maakt handig gebruik van deze regeling. Je sluit een (concept-)contract af, waarbij na 14 dagen dus het contract definitief is. In die twee weken denk je nog na over de impulsaankoop, om het na die termijn te vergeten. En dus zit je vast aan deze overeenkomst.
NUON wijst op het feit dat je zelf de handtekening zet onder het contract en dus zelf akkoord gaat met die opzegtermijn en het daadwerkelijk activeren. Dat je geen gebruik maakt van dat herroepingsrecht is niet de fout van NUON.
Naar de letter van de wet klopt dit, uiteraard. Maar het is wel iets waar je over kunt verbazen.

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.