feb
26
2016

Fallen Angels

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Voor wie minder in de materie van Bob Dylan thuis is, de zanger legt momenteel de laatste handen aan een nieuw studioalbum. Fallen Angels gaat het heden, en het lijkt erop dat ook deze plaat nummers bevat die bekend zijn geworden door crooner Frank Sinatra. Dat laatste wordt in ieder geval met zoveel woorden bevestigd, door de aangekondigde EP met vier Sinatra-nummers: Melancholy Mood, All or Nothing at All, Come Rain or Come Shine en That Old Black Magic. Een aantal van deze nummers (behalve That Old Black Magic) heeft Dylan al live gespeeld tijdens zijn laatste tournee, waarbij de oude bard viermaal Nederland aan deed.
Zoals gezegd, Fallen Angels is het tweede album waarbij Dylan een eerbetoon brengt aan Frank Sinatra. Dylan verstevigt zijn roots, net zoals hij begin jaren negentig deed, toen hij met Good as I Been to You en World Gone Wrong op de proppen kwam. Dit waren twee folkalbums, in een periode dat het met Dylan zowel muzikaal als privé niet heel denderend ging. Men zei, naar verluidt, het verhaal ging dat Dylan’s carrière-cirkel rond was en hij een anoniem leven als pensionado zou leiden.
Niets bleek minder waar, na dit dubbel-eerbetoon aan de folk kwam Dylan met een hele rij ijzersterke albums. Een reeks die zich nog steeds voortzet. Met dus een nieuw Sinatra-album voor de boeg. Voor de heuse Bobcats een mooi vooruitzicht.

Tags // , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.