feb
17
2018

Familiekroniek #10: Ommen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Met mijn broers en zwagers was ik weer een weekend weg. We namen ons voor om, behalve goed enen, wandelen en gesprekken, muziek te delen. Dat delen van muziek gebeurde in twee rondes. De eerste ronde was welke muziek je wilde laten horen op je begrafenis. De tweede ronde was de muzikale ontdekking van 2017.
Mijn “grafmuziek” was een lastige keuze. Het kan natuurlijk de volledige werken van Bob Dylan zijn. Of het verzameld werk van CCC Inc., de beste folk- en americanamuziek. Maar die keuzes heb ik niet gemaakt.
Het nummer dat ik lied draaien, is Isis van Ernst Jansz. Afkomstig van zijn solo-album De Overkant uit 1999, geschreven na het overlijden van CCC-gitarist Jan Kloos en met de derde stem van actrice en ‘mevrouw Jansz’ Jaloe Maat.
De ontdekking van 2017 is Koffers van Freek & de Jonges. Een album met twaalf Engelstalige nummers, vertaald en bewerkt naar het Nederlands. Vanwege het plotselinge stoppen van Neil Diamond als rondreizend artiest, was mijn aandeel in deze muziekronde Ik Ben, Zei Ik, de bewerking van I Am, I Said.
En zo passeerden in totaal veertien nummers de revue. Mooie momenten.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.