jun
10
2019

Familiekroniek #16: De Pol

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Voor veel muziekliefhebbers was het dit weekend Pinkpop. Drie dagen muziek, waaronder Marco Borsato, Mumford & Sons en Fleetwood Mac. Voor tienduizenden christenen was Biddinghuizen de plek voor Opwekking. Voor mij is Tweede Pinksterdag als altijd de familiedag.
Een dag in het Steenwijkse dorp De Pol, een buurtschap dat deel uit maakt van Dorpsbelang Willemsoord De Pol en Ronde Blesse. Even verderop ligt Kalenberg, het dorp waar J. C. Bloem heeft gewoond. En even verderop is het hervormde kerkje van Paasloo – op dit terrein liggen Bloem en zijn geliefde Clara Eggink begraven.
Maar daar kwamen wij niet voor.
Als elk jaar verzamelen we ons als ouders en acht kinderen met aanhang in een locatie in den lande. Deze keer dus de kop van Overijssel. We werden gezegend met zonovergoten weer. En een bosrijke omgeving, om ons te vermaken.
De Pol is in Witte Paarden rechtsaf. Witte Paarden, net zo’n metropool als De Pol zelf. Maar Witte Paarden heeft in het centrum ook een standbeeld staan. Met twee witte paarden. De huiskamervraag is natuurlijk of de witte paarden zijn geplaatst vanwege het dorpje Witte Paarden, of dat Witte Paarden de naam ontleent aan de witte paarden in de kern van het gehucht. Je komt er niet uit.
Pinksteren is ten einde. De Geest werkt.
Is het niet in Landgraaf, dan wel in De Pol.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.