nov
04
2017

Ferrari

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De Italiaanse renstal Ferrari denkt erover om de Formule 1 te verlaten. Tenminste, als het plan voor de koningsklasse van de autosport werkelijkheid gaat worden. Iets met kosten en zo. Ik weet er het fijne ook niet van. De autosport is sowieso een sector waar ik vrij weinig van begrijp. Doet er ook niet toe.
Dat dit bericht me opvalt, heeft te maken met het automerk. Jarenlang heb ik me bezig gehouden met de miniatuur-autootjes van Ferrari. Ik spaarde ze. Een vitrinekast vol met Ferrari’s in verschillende vormen, maten en kleuren. Een auto van lego, een model van de nieuwste Ferrari-variant, een sleutelhanger. Veelal rode wagens, maar ook een enkele gele.
Mijn voorliefde voor deze auto was groot. Zo groot zelfs, dat mijn vader (schoolmeester van beroep) ter gelegenheid van een verjaardag van een collega het Ferrari-logo op het schoolbord tekende. Ter opfleuring van de feestdag.
Inmiddels is mijn Ferrari-verzameling gestagneerd. Hoewel ik nog steeds een zwak heb voor deze auto. Als het in de media om de Ferrari gaat, ben ik altijd even extra gespitst. Waarom het gaat om Ferrari en niet om bijvoorbeeld Mercedes? Een rationele keuze is het niet. Dat heeft ook weer iets met smaak te maken. Je maakt keuze op basis van onbewuste keuzes.
Enfin. Het bericht over de autosport is een kwestie van auto-politiek. Ik lees het en ga over tot de orde van de dag.

Tags // , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.