dec
28
2019

Freek Taalstaatmeester 2019

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

Cabaretier Freek de Jonge is door NPO Radio 1-programma De Taalstaat uitgeroepen tot Taalstaatmeester 2019. Hij is de opvolger van hoogleraar Beatrice de Graaf (2017) en SP-leider Lilian Marijnissen (2018). “Hij is een weergaloze spreker en schrijver”, zei juryvoorzitter RenĂ© Appel. “De energie en het enthousiasme waarmee hij het Nederlands over het voetlicht brengt is bewonderenswaardig.”
Begin dit jaar was ik met mijn broers in een huisje in een bos. We lieten de ontdekking van 2018 horen. Neil Diamond had zijn afscheid aangekondigd, vanwege parkinson. Freek de Jonge kwam eind 2018 met zijn album Koffers, gemaakt door Freek & de Jonges. Op dit album staan Nederlandstalige vertolkingen van Engelstalige nummers, waaronder I Am… I Said van Neil Diamond.
Freek maakte hier Ik Ben, Zei Ik van. Ik liet het horen aan mijn broers.
Niet wetende dat Freek de Jonge de Taalstaatmeester 2019 is geworden.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.