aug
31
2021

Friso Douwstra

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

CDA Leeuwarden moet op zoek naar een nieuwe wethouder en lijsttrekker. Friso Douwstra wordt voorgedragen als de nieuwe Gedeputeerde van Provinsjale Steaten.
Douwstra zal Sander de Rouwe opvolgen, die burgemeester van Kampen wordt. Er ontstaan daardoor twee nieuwe vacatures: allereerst moet er een nieuwe wethouder komen. En Douwstra was ook al door de leden verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.
“Ik voel me zeer vereerd en ben dankbaar dat de fractie mij voordraagt voor deze post,” zegt Douwstra. “Weliswaar verlaat ik op een onverwacht moment de prachtige gemeente Leeuwarden, maar zulke keuzes kún je niet altijd plannen. Ik ben bijna 12 jaar raadslid en wethouder van deze prachtige gemeente geweest en heb dat werk met veel liefde voor onze inwoners gedaan met een prachtig team. Met deze nieuwe stap blijf ik me inzetten voor het CDA en voor héél de provinsje Fryslân met een portefeuille die me goed past!”
Douwstra was van 2010 tot 2017 raadslid in Leeuwarden en werd daarna wethouder. Provinciale Staten zal waarschijnlijk op 22 september stemmen over zijn voordracht.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.