mrt
11
2019

Fryske Jehannes Passy

Author // frits_tromp1
Posted in // Ds. van Zanten

De Fryske Jehannes Passy gaat in de Lijdenstijd naar de St Gertrudis kerk in Workum en naar de Noorderkerk van Amsterdam.
Een voorstelling waarover in NRC Handelsblad geschreven werd (4 sterren): “De Fryske Passy is kaal en streng als de grond en het evangelie waaruit hij voortkomt. Maar Pruiksma laat ook mysterie ontwaken in hypnotische klankbeelden. De baslijnen graven zich in, de piano wringt, het slagwerk verontrust en het Fries met z’n lange klinkers waait over de vlakten. In Pruiksma’s Passy vervloeien verleden, heden en toekomst in muziek en woord. Hij toont zich een waardig erfgenaam maar tevens tegenhanger van Bach.”
Hoite Pruikma: “Deze Fryske Jehannes Passy – met als uitgangspunt het evangelie van Johannes – is het verhaal over macht en onmacht en de vele kanten die de waarheid kent. De muziek is in een eigentijds idioom geschreven, is contrastrijk, soms rauw en meedogenloos, dan weer sereen, mild en zachtaardig. Een theatraal concert waarin de belichting de muzikale verbeelding versterkt.”
Uitvoerenden: Capella Frisiae, instrumentaal ensemble, Jelle Draijer (Christus), Harry van Berne (evangelist) en Ben Brunt (Pilatus); het geheel o.l.v. Hoite Pruiksma. Regie: Gooitsen Eenling; Theatertechniek: Stage Master en Lunatic Lights.

CONCERTEN
donderdag 11 april St Gertrudis kerk Workum.
zaterdag 13 april Noorderkerk Amsterdam.
aanvang 20.30.
voorverkoop Tickets WORKUM via www.vanplan.nl  (incl. admin. kosten)
prijzen: 23,10 en 25 euro
voorverkoop Tickets AMSTERDAM via www.stichitng-up.nl
prijzen: 17,50 / 21 / en 25 euro

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.