sep
14
2021

Galgen

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

SNAKKERBUREN Openluchtspel Galgen gaat woensdag 15 september in première in de Doarpstún van Snakkerburen.
Galgen vertelt het verhaal van het Friese familiebedrijf Helfrich Bretels dat al vier generaties bretels (‘galgen’ in het Fries) maakt van de allerhoogste kwaliteit. Na het overlijden van oud-directeur Bouke Helfrich nemen de nabestaanden zich voor hun vader en schoonvader op een waardige wijze naar zijn laatste rustplek te brengen.
Als tijdens de voorbereidingen duidelijk wordt dat Bouke Helfrich niet alleen een geacht lid van de gemeenschap was, maar ook tamelijk duistere kanten had, veranderen de plannen en dreigt de plechtigheid volledig uit de hand te lopen. Uitvaartleider Tine Schaap doet er, tegen beter weten in, alles aan de begrafenis volgens de funeraire etiquette te laten verlopen.
Galgen is een zwarte komedie over een familie vol geheimen. Sietse de Vries heeft het stuk speciaal voor Snakkerburen geschreven – het is met andere woorden een wereldpremière -, Karin Idzenga regisseert de voorstelling. Net als voorgaande jaren is ook dit jaar de sfeervolle Doarpstún weer de plek waar alles zich afspeelt.
In verband met de coronamaatregelen mogen de bezoekers alleen op vertoon van een geldige vaccinatieverklaring of test worden toegelaten. De voorstellingen zijn 15, 17, 18, 21, 23, 24 en 25 september, aanvang 20.00 uur.
Kijk voor meer informatie op de website: iepenloftspulsnakkerbuorren.nl.

Bron: Huis Aan Huis Leeuwarden

Tags // , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.