nov
22
2022

Geen festivals

Author // frits_tromp1
Posted in // Modern Times

“De festivals Promised Land, Welcome to the Village en Psy-fi zetten een streep door een festival in de Groene Ster volgend jaar. Door het ontbreken van een bestemmingsplan en gerechtelijke procedures, zien ze de organisatie van festivals in het natuurgebied niet zitten.
“De onzekerheid over de omvang waarin een festival in de Groene Ster kan worden georganiseerd, ligt ten grondslag aan dat besluit,” laat een woordvoerder van de organisaties weten.
Zo kon vorig jaar het festival Welcome to the Village op het laatste moment niet doorgaan door een uitspraak van de rechter. “Hoewel inmiddels uit een onafhankelijk deskundigenonderzoek -in opdracht van diezelfde rechtbank- blijkt dat die uitspraak grotendeels onjuist is, hebben de festivals nog niet de garantie dat een festival zoals zij dat voor ogen hebben, ter plaatse gegarandeerd kan worden georganiseerd.”
Die garantie kan volgens de festival worden gegeven door een nieuw bestemmingsplan van de gemeente. Volgens de verantwoordelijk wethouder zou dat plan er dit najaar al liggen.
“De festivals vertrouwen er op dat dit nieuwe bestemmingsplan er in de loop van 2023 gaat komen en ook voor de bestuursrechter  overeind blijft. Echter, zal dit plan in het voorjaar van 2023 nog niet gereed zijn, waardoor op dit moment de keuze een festival op de Groene Ster organiseren niet kan worden gemaakt.”
De festivals zijn nog op zoek naar een andere locatie om de evenementen toch door te kunnen laten gaan.

Bron: Omroep LEO Middelsé

Tags // , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.