mrt
23
2020

Geloof, hoop en liefde

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

De bloemenjongens en -meisjes van de Wilde Winkel zaaiden onlangs zaadjes van reuzenzonnebloemen in de perken van De Prinsentuin in Leeuwarden.
Chantal Melching (32) eigenaar van de Wilde Winkel (sociale winkel met duurzame en handgemaakte producten en workshops in de Vijzelstraat): “We zaaien nu zaadjes van de zonnebloemen en hopen dat ze deze zomer liefst zo groot mogelijk bloeien en stralen. Als symbool voor geloof, hoop en liefde na alle maatregelen naar aanleiding van het wereldwijde Corona-virus.”
Ook werden wandelaars in de Prinsentuin verrast met zakjes met zaadjes. “Om in je eigen tuin te planten,” met dezelfde intentie. Chantal roept iedereen op om de natuur een handje te helpen door zonnebloemen te planten, en straks wanneer de zonnebloemen volgroeid zijn een foto op Facebook te plaatsen met #sunflowercity. “Samen zetten we de wereld in bloei,” zo vervolgt Chantal. “Hopelijk dat in deze verplichte ruststand de zaden volop de gelegenheid krijgen te ontkiemen en dat we na een aantal maanden, als hopelijk die Corona-crisis weer voorbij is, de bloemen tot volle bloei komen.”
De Wilde Winkel is momenteel gesloten, maar online kun je nog wel duurzame producten bestellen, via Facebook of een mailtje naar info@dewildeoogst.nl.

Tekst: Jantsje Walstra

Tags // , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.