jul
10
2019

Gelredome

Author // frits_tromp1
Posted in // JournalistFrits

Arnhem is een van de kandidaten om het Eurovisie Songfestival van volgend jaar te organiseren. Als de Gelderse stad de organisatie in handen krijgt, speelt Vitesse komend seizoen de laatste drie competitieduels en eventuele play-offwedstrijden niet in de Gelredome.
Het voetbalstadion van Vitesse is naast de thuisbasis van de sportclub ook een evenementencomplex. Tussen 2006-2014 was het stadion de uitvalbasis van Symphonica in Rosso; in 2012 zag ik hier Doe Maar hun repertoire vertolken.
Voetbalstadions als concertlocaties. De Kuip in Rotterdam is daar een goed voorbeeld van. Doorgaans de plek waar Feyenoord de thuiswedstrijden speelt. Maar sinds Bob Dylan in 1978 voor het eerst in Nederland kwam, is ook dit stadion een concertplek. Doe Maar trad in 2008 tweemaal op in deze voetbaltempel. De Kast speelde 6 juni 1997 op in een uitverkocht Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.
En natuurlijk is de Amsterdam ArenA ook een plek waar artiesten regelmatig komen. Ondanks dat het geluid in deze zaal tamelijk beroerd is, omdat altijd één vak het geluid met vertraging te horen krijgt.
Dat naar aanleiding van het GelreDome, dat plaats wil maken voor het Eurovisie Songfestival.

Tags // , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.